søndag den 24. februar 2013

Denne uges vegetar ret

I denne uge fik vi hjemmelavet falafel med en klassisk og en alternativ tzatziki. Begge var lavet af græsk yoghurt, salt og hvidløg. I den klassiske kom vi selvfølgelig agurk og i den alternative brugte vi et lidt syrligt æble. Hertil fik vi brød og rå grøntsager, i form af gulerods- og agurkestave. 

Æble tzatzikien var okay, men næste gang tror jeg, at vi forsøger med noget andet. Måske en rødbede eller noget kål. 

Tobias var vild med menuen, men til hans store skuffelse havde vi ikke lavet humus - Det er absolut yndlings spise for ham, så det må vi hellere tilføje næste gang! 

Thomas var rigtig stolt af falaflen og det smagte også rigtig godt - Næste gang skal de måske bare ikke friteres så længe :)


Opskrift på falafel

Til 10-20 kugler (afhængig af størrelsen)

150 g tørrede kikærter

2 håndfulde frisk persille
1 lille løg
2 fed hvidløg
1½ tsk stødt koriander
¼ tsk muskatnød
¼ tsk chili
½ tsk salt
¼ tsk bagepulver
2 spsk hvedemel
Ca. 1 l neutral olie til fritering

Kikærterne lægges i blød i en stor skål koldt vand i minimum 10 timer - gerne natten over i køleskab. Vandet hældes fra og kikærterne blendes i en foodprocessor sammen med krydderurter, løg, hvidløg, krydderier, salt, bagepulver og hvedemel. Der blendes til dejen er ensartet. Den skal kunne holde sammen, når man former dejen til kugler.  


Når dejen er formet til kugler, lægges disse på en tallerken i mens olien varmes i en gryde. Et trick til at tjekke om olien er klar: Kom enden af en tandstik ned i olien, når det syder omkring den, er olien klar. Kom halvdelen af kuglerne i olien og lad dem stege i 2-4 min. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle inden servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar