fredag den 8. marts 2013

Man skulle jo tro vi var vegetarer...

Ja her kommer så endnu et blog post om dagens vegetar ret. Nu er det jo ikke meningen, at denne blog udelukkende skal handle om vores vegetarmad, men jeg vil rigtig gerne vise, hvordan man kan lave et lækkert og mættende måltid uden kød. 

Jeg ved at min dejlige svigerfar frygter, at komme til spisning, efter han har set mine blog posts om dagens vegetar ret. Bare rolig sviger - Vi spiser stadig kød :) Men vi har tit snakket om, at man sagtens kan servere vegetarmad for gæster. De ville sikkert blive overrasket over, hvor lækkert det kan være... Det må jo komme an på en prøve!

Nå, men gårsdagens vegetar ret var nem og børnevenlig. Tobias kan i hvert fald godt lide det :)
Den stod på rodfrugtpandekager og kartoffelpandekager med kold nudelsalat. Og de pandekager smager bare super godt. De kan selvfølgelig også sagtens laves til en kødret ;)


Opskrift - Rodfrugtpandekager

Til ca. 10 stk

100 g gulerod (skrællet vægt)
100 g persillerod eller knoldselleri
½ porre
Persille eller koriander (mængde efter smag)
1 dl groft mel - Jeg brugte rugmel og lidt grahamsmel
2 æg
1,25 dl mælk
½ tsk salt
Friskkværnet peber
Margarine eller neutral olie til stegning

Grøntsagerne skrælles, skylles og skæres i grove stykker. Kom det hele op i en blender og blend det til en ensartet dej. Det kan også laves på minihakker. I tilfælde heraf, er det kun grøntsager og krydderurter/krydderier, der "køres" på minihakkeren til det hakket helt fint. Bland æg, mel og mælk i en skål - Det bliver lidt grumset når man bruger rugmel, men bland det til der ikke er store klumper. Bland derefter de hakkede rodfrugter i. Varm en almindelig pande og kom dejen på i små pandekager (ca. 4 stk af gangen). De steges ved middelhøj varme - De er lidt skrøbelige, så vend dem først når de er "bagt igennem". Opskrift - Kartoffelpandekager

Til ca. 10 stk.

500 g kartofler (skrællet vægt)
100 g løg (svarer nogenlunde til 1 mellemstort løg)
1 æg
3 spsk mel (hvedemel, rugmel, grahamsmel...)
½ tsk salt
¼ tsk revet muskatnød
Neutral olie til stegning

Skræl kartoflerne, pil løget og riv dem groft. Pres væden ud af kartoflerne, men uden at de bliver tørre. Bland det i en skål med de øvrige ingredienser. Brug en ske til at "klatte" kartoffeldejen ud på en pande. Sørg for at presse dejen sammen, så der ikke er huller - De skal være ca. ½ cm høje. Glat dem ud med bagsiden af skeen. Lav en 3-4 stykker af gangen. De skal steges til de er gyldne og hænger sammen.

Vores nudelsalat består altid af noget forskelligt. Det afhænger lidt af, hvad vi har lyst til og hvad vi lige har i køleskabet. Denne gang var den lavet med fuldkornsnudler, blancherede og afkølede grønne bønner, fint snittet porre, spidskål, gulerod, kidneybønner og cashewnødder. Hertil lavede vi to slags dressing. Den ene var baseret på olie, soya og andet godt og den anden var en coleslaw dressing. Man kan gøre som man vil ;)

Velbekomme!

1 kommentar:

 1. Hej!

  Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

  Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

  Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

  For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Hav en dejlig dag!

  Med venlig hilsen
  - Elin, Findeopskrifter.dk

  SvarSlet