søndag den 3. marts 2013

Opgøret med ensformige madplaner!

Åh nej, nu skal madplanen laves igen. Hvad skal vi nu finde på? Lasagne - Nej det fik vi i sidste uge. Hvad så med boller i karry? Nej det får vi så tit. Hhmm, hvad så??? Sådan tror jeg mange har det, hver gang madplanen skal laves. Specielt de mange børnefamilier, hvor man også skal tage hensyn til ungerne. Sådan har det i hvert fald været hos os længe. Men nu skal det være slut. 

Der findes så mange spændende madopskrifter, hvoraf de fleste ligger til fri afbenyttelse online. Det er bare med at komme i gang og udfordre sig selv lidt. Børnene tager bestemt heller ikke skade af, at prøve noget nyt. Hvis min søn ikke kan lide det der kommer på bordet, har han altid muligheden for, at spise en rugbrød i stedet. Eneste krav er, at han smager på det først. Jeg er da blevet overrasket flere gange over, hvad drengen så har spist. Han har fx altid hadet kartofler, men forklædt som en pandekage, hvor de er revet, blandet med lidt æg og mel og stegt på panden, så glider det ned med velbehag. 

Så lad Jer inspirere af madprogrammer, forskellige mad blogs eller bare søg lidt rundt på the world wide web. Det er faktisk ret sjovt at finde frem til nye opskrifter og det er kun fantasien der sætter grænser. 

Jeg vil derfor gerne dele vores madplan for næste uge. Jeg vil ikke kalde den genial, men der er både retter som vi har lavet før og retter der er helt nye og eksperimenterende. Vi har valgt at lave de ny retter, sidst på ugen og i weekenden. Så har vi god tid og kan bruge tiden i hverdagene sammen med ungerne.Vores madplan lyder således:

Mandag:

- Hjemmelavet spaghetti bolognese med råkost 

Tirsdag:

- Fryser festival - Et udvalg af færdige retter fra fryseren 

Onsdag:

- Rugbrød  

Torsdag:

- Kartoffel- og rodfrugte pandekager med nudelsalat 

Fredag:

- Pita med lam og stegte grøntsager

Lørdag:

- Grøntsager og tigerrejer i tempuredej med japansk kålsalat

Søndag: 

- Bøf stroganof med hjemmelavet pommes frites og grønt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar