fredag den 1. marts 2013

Stop madspild! - Vegetar retten blev til restemad...

Her i huset er vi stor fan af sloganet: Stop madspild! Når vi lægger madplan for hele ugen, tjekker vi altid, hvad vi har i køleskabet, som kan bruges. Rester fra aftensmad kommer vi i fryseren, forudsat at det er frysegnet. Så er der til let aftensmad en dag. På den måde, undgår vi at smide alt for meget mad ud. Selvfølgelig kan vi ikke se os fri for, at smide noget ud ind i mellem, men vi gør vores bedste for, at det ikke bliver alt for tit.

Denne uges vegetar ret blev derfor til restemad fra køleskabet. 


Vi havde lidt kartofler og forskellige grøntsager som skulle bruges, inden de blev for gamle. De blev skåret ud og ristet på en pande.


 Da kartoflerne var ved at være møre hældte vi sammenpiskede æg over og voila, en alternativ æggekage. Det ser ikke ud af meget, men smagte rigtig godt.

Som tilbehør valgte vi en bulgursalat, som er en rigtig lækker måde, at få rå grøntsager på. Normalt vælger vi at skære grøntsagerne ud i meget små stykker. Men i en travl hverdag med arbejde og børn, er der en lidt hurtigere måde, at lave en det på.


Til det skal man bruge en foodprocessor eller en minihakker til stavblenderen. Her er det gulerod, broccoli, rødløg og squash, der skal hakkes til ukendelighed;) - Eller hvor groft man nu vil have det!


Resultatet er ikke det pæneste, men det smager stadig super godt - Specielt når man lige vender det i en olie-eddike dressing med lidt soya og chilisovs i. Mmmm...Ingen kommentarer:

Send en kommentar