onsdag den 15. maj 2013

Bruce Springsteen - Bossen over alle!!!

Jeg sidder nu og bearbejder gårsdagens oplevelse! Hold op et brag af en koncert der blev leveret af den 63 årige folkehelt. Det var min sjette koncert med ham og jeg bliver lige overvældet hver gang. Han formår at komme helt ud over scenekanten, så selv dem på de bagerste rækker føler, at de er en del af hele showet. Jeg ved det, jeg har selv stået længere tilbage i menneskemængden!

Men ikke denne gang. Denne gang havde vi billetter til inner pitch (for anden gang). Og selvom en koncert med Bruce og bandet er guddommeligt fra de bagerste rækker, så er der intet som en koncert på de forreste rækker. Bruce "gæster" tit publikummet nede foran og i går, var jeg en af de heldige, som fik lov at trykke hans svedige hånd! Det er ikke helt sunket ind endnu. Jeg troede aldrig, at jeg skulle opleve det og et voila, så greb han min hånd. Kendte mennesker siger mig generelt ikke en s..., men Bruce rører noget i mig. Hans tekster, melodier og uimodståelige og afslappede personlighed, har en ægthed og varme, som jeg endnu ikke har oplevet, hos nogen anden kunstner i hans klasse. Nej, stryg det med hans klasse - Han er en klasse for sig! 

Og ja, jeg har læst anmeldelserne af aftenens koncert - En lidt vag og blandet oplevelse, men  enig er jeg bestemt ikke. Det eneste jeg til dels kan være enig i er, at Parken simpelthen ikke er gearet til koncerter og specielt ikke når den er overdækket. Lyden var helt okay oppe foran (synes jeg), men som en af BT's anmeldere skriver, bliver Parken til en "betonkatedral" med tag på, og der har uden tvivl været et rungende ekko. 


"Men for fanden hvor gør han dog folk lykkelige, og hvor er det smukt."

Præstationen var der derimod INTET, at sætte en finger på. Bruce leverede som han plejer. Vi fik et væld af fede numre. Bl.a. en perfekt udført og overraskende "Brilliant Disguise", "Backstreets" hvor trommerne rammer lige ind i hjertet, "Pay Me My Money Down" med optog af hele orkestret og en rockende "Born in the U.S.A." Det er blot et lille udpluk, af den 30 numre lange set-liste. Desuden fik vi en "messende" Bruce at se, hvor vi fik besked på, at vi bestemt ikke fik lov at gå hjem, før vi var hæse og havde ømme hænder, fødder, ben og ryg. Han havde blot ét spørgsmål: "Can you feel the Spirit"? Hvorefter han slog over i en fantastisk "Spirit in the Night" - Så bliver det ikke meget bedre. Og jeg kan desuden sætte flueben ved alle hans krav - Min krop er rædbrækket i dag, men det er dét værd!

Det eneste jeg vil klage over, er Billetnet. Der var ikke styr på noget som helst. Da vi endelig blev lukket ind, efter flere timers venten ude foran Parken, virkede vores scannere ikke og vi kunne derfor ikke komme videre. Derimod kunne vi se, at alle andre strømmede ind på plænen fra de andre indgange - Hold kæft det var frustrerende. Det viste sig, at de ikke havde fået afprøvet systemet inden vi blev lukket ind, og det tog, hvad der føltes som en evighed, før vi endelig blev lukket ind. Folk var rasende, og ikke uden grund. Flere havde ligget ude foran siden lørdag, for at få en god plads. Der var ingen der ville tage ansvar og få styr på problemet. Det eneste vi fik at vide var, at vores klager skulle rettes til Billetnet - Det er hermed gjort. Jeg vil dog ikke rette nogen direkte klage til dem, så skal det i hvert fald være som en principsag. Jeg kan ikke klage over den plads jeg fik, trods den noget uheldige start!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar