onsdag den 8. maj 2013

Verdens bedste banankage

Der er ikke noget værre end en banankage der er tør. Den skal være saftig, svampet og propfyldt med bananer! Denne banankage er uden tvivl, den bedste jeg nogensinde har smagt og min mand er fuldstændig enig. Han kan simpelthen ikke få nok af den kage. Den skal bages til alle festlige lejligheder, hvis det står til ham. Så er du til banankage, så prøv denne opskrift. Den kan med fordel laves som cupcakes med chokoladefrosting - Mindst ligeså lækkert.


ADVARSEL!!! IKKE for de fedtforskrækkede;)

Opskriften


- 6 æg
- 350 g sukker
- 200 g smeltet smør
- 4-6 modne bananer
- 250 g mel
- 2 tsk bagepulver
- 1 vaniljestang (eller 3 tsk vaniljesukker)
- 200-300 g mørk chokolade

Pisk æg, sukker og vanilje luftigt. Den smeltede og let afkølede smør, blandes i æggemassen. Sigt mel og bagepulver heri og rør det godt sammen. Mos eller blend bananerne og kom dem ned i kagedejen. Chokoladen hakkes groft og blandes i dejen. Kagedejen hældes i en smurt bradepande, ovnfast fad eller i muffinsforme. Kagen bages ved 170 grader (varmluft) i ca. 45 min. Mærk efter undervejs med en strikkepind eller kniv, det kan varierer meget fra ovn til ovn. Hvis du laver cupcakes, skal de ikke bages mere end ca. 20 min. 


Her er de bananmuffins jeg bagte til Milles navngivningsfest.

Frosting til cupcakes:

- 300 g flormelis

- 60 g god kakao
- 90 g stuetempereret smør
¾ dl lun mælk
- ½ vaniljestang (eller 2 tsk vaniljesukker)

Bland mel og kakao i en skål. Tilsæt smør og vanilje, og rør det sammen. Tilsæt den lune mælk lidt af gangen, indtil det har den ønskede konsistens. Det er ikke nødvendigvis al mælken der skal bruges.Her er de med fantastisk chokoladefrosting - Mmmmmmm!

Kager med frosting skal helst opbevares køligt.

 Når jeg bager en hel kage, bruger jeg almindelig chokoladeglasur i stedet for frosting. 

VELBEKOMME!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar