mandag den 28. oktober 2013

Blommer, blommer og blommer

Der har været stille på bloggen LÆNGE. Jeg er startet på arbejde igen (puha det er hårdt), efter en super skøn barsel med min dejlige "lille" pige, som allerede er 1 år. Tiden flyver afsted - Total kliché at sige - Men det gør den altså. Jeg kan overhovedet ikke følge med. Jeg har 10.000 gode idéer til nye kreative projekter som jeg også kan blogge lidt om, men tiden er bare ikke til at udføre det hele lige nu. Jeg må nok hellere få færdiggjort de igangværende projekter jeg har. Først skal jeg have lavet babytæppe færdig til min skønne venindes lille pige, der gerne skulle komme til verden i løbet af næste måned - Jeg GLÆDER mig!!! Tobias har også bestilt et tæppe - Ikke hvilket som helst tæppe - Et REGNBUE tæppe. Det kommer der nok også et lille indlæg om, med billeder af proces og resultat :)

Men først, som overskriften siger, BLOMMER! Min dejlige Far og ligeså dejlige stedmor, bor ikke mere end fem minutter fra os. De har en kæmpe have med masser af frugttræer, heriblandt blommer. Så jeg var på blommerov og fik ikke mindre end 12 kg blommer med hjem. Så gik jeg i krig i køkkenet.


De skønneste blommer fra min Fars have


Det tog en hel dag, men så kom der også vildt gode ting ud af alle de blommer. Jeg valgte at tage stenene ud, da det godt kan blive lidt for bittert, hvis man koger dem med. Det var bl.a. også derfor det tog så lang tid at komme igennem de 12 kg:) Jeg startede med at lave en masse grød til fryseren. Det tænker jeg, at jeg kan bruge til en blommetrifli eller andre skønne desserter. Spist skal det nok blive! 


Blommegrød

Bagefter gik jeg i gang med at lave syltetøj/marmelade - Har stadig ikke helt fundet ud af, hvad forskellen er, men tror nu det blev til marmelade. Det blev til 3 store glas. Jeg forærede 2 glas væk, da vi umuligt selv kunne få spist al det marmelade. Da skrællen på blommerne også godt kan indeholde lidt bitterhed, valgte jeg at hælde kogende vand henover de skyllede blommer. Herefter kunne jeg let hive skrællen af dem uden at der gik for meget af blommekødet til spilde. Marmeladen blev derfor mere gul i det og det smagte virkelig godt. Jeg brugte syltesukker, som indeholder pektin og så kom jeg lidt ekstra rød melatin i, da jeg ikke ville bruge mere sukker end nødvendigt. Det skulle ikke blive hvinende sødt.  



Blommemarmelade
Til sidst fik jeg kogt saft på de sidste blommer. Det var en lidt længere proces, da det hele skulle passeres gennem et klæde i en sigte. Men det var det værd. Det blev til en drøn god saft der sagtens kunne fortyndes lidt. Det holdt derfor længe. Min Far elsker blommesaft og han skulle selvfølgelig have en af flaskerne - Den var drukket i løbet af kort tid:)

Blommesaft

Så tak for Blommer Far - Måske jeg kommer på rov igen til næste år :)

1 kommentar:

  1. Sødeste Ditte! Hvor er du SEJ! ;) Glæder mig til at se babytæppet ;)

    SvarSlet