søndag den 19. januar 2014

Hurraaaaa - Tobias 4 år!

Så fandt jeg tid til at komme med lidt update på bloggen. Der har været nok at se til siden sidste indlæg. Vi har fået fejret min fødselsdag, som var d. 3. december. Det var med super lækker julefrokost menu fra Kokkens Fisk - Må igen lige nævne, at det er virkelig værd at få mad der fra - Og så var jeg jo bare omgivet af min dejlige familie! Så kom julen hurtigere end man lige havde regnet med. Vi havde nogle hyggelige dage med masser af gaver til ungerne. Lige som de helst vil ha' det. Nytårsaften blev holdt med nogle af vores rigtig gode venner. De har en datter på 2 år og en lille ny fra november. Men Tobias, Mille og Maja hyggede sig HELT vildt - Og det gjorde vi voksne også. Så bortset fra en søvnløs nat (pga. hosteri og mareridt), var det en super skøn dag og aften.

Så kom dagen som Tobias længe havde glædet sig til - Hans fødselsdag. Han blev selvfølgelig fejret af os herhjemme på selve dagen. To dage efter kom alle Vaskebjørnene fra børnehaven og der var sørme liv og glade dage i det lille hjem. Hold da op der kan komme meget støj ud af sådan en flok unger. Men de hyggede sig og Tobias havde en god dag. Vi havde lavet frugtfad, 60 mini pizza'er, grøntsags stænger, humus og banankage - Nøj det var et hit. Der var næsten intet tilbage. Så det kan godt anbefales, og det var ikke særlig besværligt. Pizza'erne havde vi lavet ugen forinden og lagt dem i fryseren, så de var lige til at lune. Humus lavede vi dagen før, og alt frugt og grønt skar vi om morgenen. Så var der også tid til, at vi kunne hygge og lege med børnene :)

Frugtfade med vand til formiddagsmad

Mini pizza'er med humus og grøntsager til frokost

I weekenden skulle vi så holde fødselsdag for familien. Tobias glædede sig rigtig meget og havde en skøn dag, men  så var det også nok med fødselsdage da. Puha, man bliver fyldt godt op efter tre dage. Tobias havde jo valgt, at vi skulle have lagkage - En REGNBUE lagkage. Så måtte jeg jo i tænkeboks. Min plan var at lave en lækker lagkage med marcipanbånd rundt om. Så ville jeg pynte den med ringe af flødecreme i regnbuens farver. Det blev ikke helt som jeg havde tænkt. Der var noget marcipan der drillede lidt og der var derfor kun marcipan nok til én af kagerne. Shit, hvad skulle jeg så gøre??? Jeg måtte bruge noget af flødecremen, til at smøre den ene kage op med. Jeg havde derfor ikke creme nok, som jeg kunne lave forskellige farver af. Jeg tog en sprøjtepose og malede siderne i regnbuens farver. Så sprøjtede jeg i ring på toppen af kagen og den anden kage fik nogle rossetter med regnbuecreme på. Det var bestemt IKKE det pæneste resultat, men det var ok og Tobias var glad. Kagen smagte rigtig godt og det var jo det vigtigste. Så må jeg tage revanche næste gang. I kan jo selv bedømme resultatet her:

Regnbuelagkage!

Kagen bestod af:

  • Hjemmebagte lagkagebunde
  • Blåbærsylt
  • Knuste makroner
  • Jordbærcreme (se nedenfor for en nem måde at lave creme på)
  • Lime "bomber"
  • Marcipanbånd
  • Flødecreme til pynten
Jeg blev inspireret af Mette Blomsterberg til, hvordan man kan lave en nem kagecreme, i stedet for på den gammeldags måde, hvor den let kan skille. 

Man koger fløde med lidt sukker og tilsætter så husblas, som har været blødt op i koldt vand. Fløden skal på køl til den er stivnet. Det er grundcremen. Hertil tilsætter jeg så sylt, lavet på det frugt jeg nu vil have i min kage. I det her tilfælde var det jordbærsylt. Det var bare jordbær der var kogt op med sukker, vanilje og citron (kan evt. tilsættes husblas heri). Det bliver en rigtig lækker creme som er nem at lave - Trods det, at det skal laves 1-2 dage i forvejen.

Næste gang jeg bager en lagkage skal jeg gerne lægge opskrift og billeder ind, skridt for skridt :)

Hvis jeg skal sige én ting jeg ville gøre anderledes, så ville jeg måske vælge noget andet end lime bomber, eller helt undlade dem. Det smagte helt fint, men jeg synes personligt, at det blev lidt for meget. Bedøm selv, hvis du prøver samme "fyld" til din lagkage en dag. 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar